Сред пострадалите има и деца, а от руска страна твърдят,

...
 Сред пострадалите има и деца, а от руска страна твърдят,
Коментари Харесай

16 ранени при ракетен удар по хотел в Запорожие, има и загинал

 Сред потърпевшите има и деца, а от съветска страна настояват, че разрушената постройка се употребила от наемници и украински офицери

16 души са ранени след следващата съветска офанзива по регионалния град Запорожие, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Сред потърпевшите са четири деца. 

Вчера вечерта локални поданици оповестиха, че са чули мощни детонации, а по-късно началникът на Запорожката регионална военна администрация Юрий Малашко удостовери в формалния си канал в Телеграм, че нашествениците са нанесли въздушен удар.

В резултат на офанзивата се възпламениха паркирани наоколо коли. Взривната вълна и отломките отчасти унищожиха гражданската инфраструктура.

Руснаците са употребявали за удара ракети „ Искандер “, оповестява пък Българска телеграфна агенция. 

" Запорожие всекидневно страда от съветския обстрел. Избухнал е пожар в гражданска постройка откакто окупаторите я удариха с ракета ", разяснява украинският президент Володимир Зеленски.

Снимки и видео, споделени от формалните лица, демонстрират огромен кратер, разрушени коли и мощно развалена четириетажна постройка с надпис " хотел ".

Местните медии оповестиха, че развалената постройка е хотел " Рейкарц " в центъра на града, на брега на река Днепър.

Това е вторият удар по Запорожие в границите на няколко дни.

Две млади дами и един мъж бяха убити, а други девет души бяха ранени при съветска ракетна офанзива в сряда.

Междувременно координаторът на Организацията на обединените народи за филантропична помощ в Украйна Денис Браун съобщи, представена от УНiАН, че разрушеният хотел в Запорожие нормално е бил употребен от личния състав на Организация на обединените нации.

" Това е изцяло недопустимо. Отсядала съм в този хотел всякога, когато съм била в Запорожие. Моят екип го употребява. Това беше базата на Организация на обединените нации при интервенцията по евакуация на цивилни от завода „ Азовстал “ в Мариупол през май предходната година “, добави тя.

Браун акцентира, че броят на безразборните офанзиви против гражданската инфраструктура, водещи до гибел и до пострадването на цивилни хора, е достигнал невъобразими равнища.

" Подобни офанзиви са нарушаване на интернационалното филантропично право. В името на човечеството приканвам Руската федерация да извърши отговорностите си по интернационалното филантропично право и неотложно да спре безразборните офанзиви против Украйна ", сподели тя.

Междувременно в съветският телеграм канал t.me/RVvoenkor се появи информация, че събореният при въздушния удар хотел  „ Рейкарц “, както и множеството гостилници в градовете наоколо до фронтовата линия, е бил употребен от наемници и украински военни. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР